ברד ירד ו...ניפץ את שמשת הרכב..
רוב הזמן אנחנו מתפללים לגשם, אבל כשהוא בא בסערה אנחנו עומדים בפני סיטואציות שאיננו מורגלים בהן. מזג אוויר סוער גורם לעיתים לנזקים לרכוש, ואחד המקומות הפגיעים ביותר הוא הרכב שלנו, שנמצא רוב הזמן תחת כיפת השמיים. לא פעם קמים אנשים בבוקר לאחר ליל סופת ברד ומגלים שהרכב שלהם ניזוק בצורה זו אחרת. מאחר וזו לא בדיוק תאונת דרכים, הרבה מאיתנו לא יודעים האם ביטוח לרכב מכסה עבור נזק
כזה. האם ביטוח לרכב יפצה אותנו עבור נזקי מזג אוויר?
מסתבר כי בביטוח רכב מסוג ביטוח מקיף פוליסת הביטוח חייבת לכלול נזקים לרכב בשל מזג אוויר סוער כמו: שלג, ברד, שיטפון, רוחות שמעיפות עצים וכד'. במקרים מסוימים ביטוח רכב אינו המענה היחיד לפיצוי עבור הנזקים לרכב, אלא ניתן גם לתבוע את חברת הביטוח של הרשות המקומית, שבשטח שיפוטה נפגע הרכב, וזאת במידה והרכב ניזוק מעץ שקרס, שלט שעף עליו וכיוצ"ב. כלומר, בעל רכב המבוטח בביטוח מקיף, יכול לבחור האם להפעיל את פוליסת ביטוח הרכב שלו, או לחילופין לתבוע את חברת הביטוח של הרשות המקומית.
יש ביטוח לרכב ? ממי כדאי לתבוע פיצוי?
אם כך, לבעל הרכב המבוטח יש שתי אופציות לתביעה ועליו להחליט מה העדיפה עבורו. חשוב להבין שיש יתרונות וחסרונות לכל אופציה. יש לבחון כל אפשרות לגופה, ולהבין היטב לקראת מה אתם הולכים בכל אופציה שתבחרו. אם יש ביטוח לרכב ומחליטים להפעיל אותו לצורך כיסוי הנזק, הדבר מצריך ראשית השתתפות עצמית, ובעתיד לא תקבלו הנחת העדר תביעות. מצד שני, פיצוי דרך ביטוח לרכב מופעל במהירות, כך שלא תצטרכו להמתין זמן רב לקבלת הכסף. במידה ותחליטו לתבוע את הרשות המקומית במקום להפעיל ביטוח לרכב שלכם שניזוק, תוכלו לחסוך את ההפסדים של ההשתתפות העצמית ואובדן הנחת העדר התביעות של ביטוח הרכב שלכם, אולם מצד שני, אתם צפויים להתדיינות משפטית ארוכה ומורכבת, והפיצוי אם יגיע – יגיע לאחר תקופה ממושכת (בניגוד לפיצוי דרך ביטוח רכב מסוג ביטוח מקיף ). דגש מיוחד יש לשים לעניין אופי הנזק שנגרם לרכב שלכם. במידה והנזק נגרם כתוצאה משיטפון, חדירת מים והצפה של הרכב, הרי שחשוב מאוד שהשמאי שמגיע לזירה ומעריך את הנזקים, יתייחס בהערכה שהוא נותן גם להיבט הנזקים העתידיים, שעלולים להתפתח עם הזמן כתוצאה מההצפה. במקרה כזה מדובר בנזקים מסוג חלודה וקורוזיה, שאם יופיעו יגרמו לירידת ערך הרכב באופן משמעותי.
בכל מקרה, במידה ורכבכם ניזוק מפגעי מזג אוויר, מומלץ לבצע את הפעולות הבאות: ? צילום ותיעוד הנזק, הודעה לסוכן הביטוח בדבר המקרה, ?לא לגעת בשום ממצא או ראיה עד שיגיע השמאי, וכמו כן,? יש לשמור על הקבלות עבור התיקונים שבוצעו בעקבות הפגיעה.